Genopbygning og manglende tænder

Porcelaens lab B

Mangler du en eller flere tænder? Vi kan hjælpe dig med at genopbygge dit smil.

Det er meget almindeligt, at man slider sine tænder, jo ældre man bliver. De fleste mærker ikke store gener ved det naturlige slid, men vi oplever i stigende grad, at mange bliver påvirket af deres tænders slid; enten af kosmetiske årsager, eller fordi de oplever fysiske gener, som f.eks. at der knækker stykker af tænderne. For at kunne behandle dine tænders naturlige slid, er vi dog først nødt til at kende årsagen til sliddet. Typisk finder man årsagen i den måde, man bider på, og i nogle tilfælde kan vi bygge tænderne op igen, så de passer harmonisk ind i dit smil.

 I andre tilfælde kan det dog være nødvendigt at vi starter med at lave en kosmetisk tandretning af dine tænder ved brug af de usynlige skinner fra Invisalign. Når tænderne står i den rigtige position, og vi får afbalanceret kræfterne i dit bid, da vil vi kunne opbygge dine tænder enten med plast eller porcelæn. I disse tilfælde vil vi henvise dig til vores specialiserede tandretningsklinik, Smiledesigns, og valget af behandling afhænger naturligvis af dit ønske til resultatet, samt dine muligheder med afsæt i dit unikke tandsæt. 

Jeg kan varmt anbefale klinikken og deres meget professionelle tilgang. De har et antal tandlæger med forskellige specialer, dette gør at der altid er en meget kvalificeret tandlæge til at behandle dig.


— Ole Mygind

Dawson analyse

Afhængig af dit slids omfang, kan vi anbefale at få lavet en særskilt analyse af dit bid og dets funktion, for at blive klogere på biddet. Dette er en såkaldt Dawson analyse, som er en analyse af dit bids funktionelle påvirkning på dine tænder, dit kæbeled og dine tyggemuskler. Denne analyse er afgørende for valget af behandling, for hvis vi ikke kender til det grundlæggende problem og årsagen til dit slid, vil der være for stor risiko for, at sliddet blot vil fortsætte. Med en Dawson analyse er vi sikre på, at vi vælger den rigtige behandling og løser dine problemer, så de ikke genopstår.

Kirugi
Paradentose

Kæbeleds-problemer

Problemer med tyggeapparatets led og muskler skyldes ofte problemer med tænderne. Årsagen kan f.eks. være meget slidte tænder, hvilket kan medføre, at dit kæbeled og tyggemuskler skal kompensere for manglende tænder eller den udtalte grad af slid på nogle tænder. Vi kan hjælpe med at analysere årsagen til problemerne og dine symptomer, hvorfra vi laver en behandlingsplan, som skal tilgodese, at dine symptomer ikke forværres, og måske endda vil forbedres, og helt forsvinde.

Mangler du en eller flere tænder?

Mangler du mere end én tand, så har vi naturligvis også mulighed for at afhjælpe dette problem. Man kan ved flere manglende tænder enten erstatte dem med en tandbro eller tandimplanter.

En tandbro består af en bropille og et mellemled. Mellemleddet er den porcelænskrone, som erstatter den manglende tand eller tænder, og som bliver limet på bropillerne. Bropillerne er nabotænderne til mellemleddet. En tandbro hviler derfor på eksisterende tænder og fungerer som en tand, men består faktisk af en tandkrone, som limes på nabotænderne.

Hvis man mangler en eller flere tænder, er det generelt helt afgørende, at vi vælger den rigtige løsning, som passer til netop dig. Hvorvidt det er en tandbro eller et tandimplantat, der er den rigtige løsning, afhænger meget af din problemstilling og din generelle tandsundhed. Én af ulemperne ved en porcelænsbro frem for et implantat, er, at man er nødt til at slibe de tænder, der skal bære broen. Det er et ganske lille indgreb, såfremt disse tænder er forsynet med store fyldninger i forvejen, men hvis de er intakte, er et implantat ofte en bedre løsning end en porcelænsbro.

Gratis Forundersøgelse 
Implantater