Kroner og broer

Porcelænskroner og guldkroner

En krone er en forstærkende skal af porcelæn eller guld, som limes uden på resterne af en eksisterende tand. Guldkroner og porcelænskroner styrker tænder, der har defekte fyldninger eller revner og optimerer rodbehandlede tænder.
En kronebehandling med porcelænskroner eller guldkroner giver svækkede tænder styrken tilbage, så de kan tåle at blive belastet mange år frem.

Brobehandling

En brobehandling er to kroner på række med en kunstig tand imellem – dvs. tre tænder i alt. Broen limes fast på tænderne, på hver side af mellemrummet. Broen sidder fast, og de føles fuldstændig som dine egne tænder.

En brobehandling udføres typisk i porcelæn, som nogle gange understøttes af et metalskelet. Det giver en stærk og smuk løsning, der ligner dine naturlige tænder fuldstændig.

Én af ulemperne ved en porcelænsbro, frem for et implantat, er at man er nødt til at slibe de tænder, der skal bære broen. Det er ikke så slemt, hvis disse tænder er forsynet med store fyldninger i forvejen, men hvis de er intakte, er et implantat ofte bedre end en porcelænsbro.

Alkuperäisessä pelissä on “Ouch” site, jota alkuperäisen pelin säveltäjä Ewan McGregor käytti.

Hvis der mangler en del tænder, og de tilbageværende fx. har store fyldninger eller er meget slidte, så kan en bro være et godt økonomisk alternativ til kroner og tandimplantater.

Tandbehandling - Links

Følg os på de sociale medier